Skip to content Skip to footer

Leksand konfirmationsläger
sommaren 2021

Varmt välkommen till ett svenskt premiumläger – fullspäckad med sport, kultur, natur och värdegrund, från tidig morgon till sen kväll.

Välkommen till Sveriges kanske mest energiska konfirmationsläger vid somriga Siljan. Vi reflekterar tillsammans kring kristen tro och söker svaren på frågor om oss själva, varandra och livet som väntar. Sportiga ledare finns på plats dygnet runt. Stugorna inbjuder till mysiga stunder och maten lagas lokalt och är hälsosam. Hit kommer man förväntansfull och åker hem med vänner för livet.

Boende

Vi bor i 4-stjärnig hus med upp till 10 bäddar. Stugan har öppen planlösning med tre sovrum, kök, matplats, 2 toaletter, dusch och bastu.

Mat

Samtliga måltider äter vi på restaurang i närområdet. Både vid middag och lunch möts vi av en näringsriktig buffé som tillagats av lokala kockar. Här finns något för alla och har du matallergier/specialkost anger du det redan vid anmälan.

Aktivitet

Vi sätter aktiviteter i fokus vi gillar att röra på oss och det genomsyrar lägren. vi tillgång till en fantastisk äventyrspark med vattenland, höghöjdsbanor och gokart, fotbollsplaner, idrottsanläggningar och en vacker badstrand där vi har många av våra kvällsaktiviteter. Vi kommer även göra en utflykt till vackra Leksand under ett par dagar och bland annat besöka vattenlandet.

Ledare

Våra ledare har dubbla ledarutbildningar både RFs idrottsledarutbildning och Stiftets konfirmandledarutbildning. Vi arbetar med små grupper om 10 personer och varje grupp har sin egen dedikerade ledare.

Är du över 18 år och intresserad av att bli ledare?
Läs mer och ansök här!

Värderingar

Kristna värderingar råder på våra läger och vi talar vänligt med varandra. Alla ska känna sig välkommen och bekräftad på sina egna villkor. Vi har därför nolltolerans mot mobbing alkohol, droger och tobak. Medtagna telefoner förvars säkert under hela vistelsen. Samtal till och från lägret sker med lägertelefonen.

Avgifter och betalning

Avgifter
Totalt 15000 kr. I priset ingår all mat, boende, aktiviteter, utflykter, kursmaterial och undervisning i 17,5 dagar, lägertröja, kyrkans clearingavgift, hyra av folkdräkt vid konfirmation samt alla inträden till sommarland och rovdjursparken.

Betalning
Under pandemin har vi begränsat antal platser och vi tillämpar turordningsregler utifrån det datum som avgifterna betalas. Vill man bli garanterad en plats betalar man snarast möjligt.

Anmäl ert intresse

Program

FÖRSTA DAGEN
08-16: Bussresa från Stockholm
16-18: Inskrivning
18-19: Middag
19-21: Namnlekar, trygghetsövningar, samarbetsaktiviteter
21-22. Andakt

LÄGERDAGARNA
08-09: Frukost
09-12: Konfirmationspass med andakt
12-13: Lunch
13-18: Sport, äventyr, mellanmål, dopgudstjänst eller gudstjänst med nattvard. Pilgrimsfärden till Orsa Grönklitt och vilddjursparken blir en spännande upplevelse.
18-19: Middag
19-21: Organiserade kvällsaktiviteter
21-22: Andakt 

SISTA DAGEN
08-09: Frukost
10-15: Konfirmationsgudstjänst
16-18: Hemresa med buss eller egen bil

Övrig information

Resan till Leksand
Vi åker buss från Stockholm C till Leksand. Hemresan sker vanligtvis med egen bil då föräldrarna vill uppleva konfirmationen. Information om avgångstider, biljetter och plats kommer till er ca två veckor innan lägerstart. 

Mobiltelefon
Inga mobiltelefoner är tillåtna under lägret. Vi kommer samla in alla som har med sig dessa vid lägerstart och de återfås vid lägrets slut. Vårdnadshavare kan alltid nå oss ledare vi lägertelefonen. 

Vara en god kamrat, göra sitt bästa och följa reglerna
Vi har nolltolerans mot alla typer av tobak, droger, alkohol, mobbning, dålig attityd, kränkningar och övergrepp. Här visar vi hänsyn och följer reglerna. Överträdelser medför omedelbar avstängning och hemresa sker på föräldrarnas ansvar.

Fickpengar
Mat och dryck är redan betald. Ni kan ge ungdomarna lite småpengar om de vill kunna köpa något vid behov i vår lilla butik. Detta är begränsat. OBS endast kortbetalning.

Medlemskap i Svenska kyrkan
– är en förutsättning för att få subventionerat pris (clearingavgiften)

Dop
För att kunna konfirmeras måste man vara döpt. De elever som inte är döpta meddelar detta till prästen, så ordnas en dopceremoni på plats.

Konfirmationen
Konfirmationsgudstjänsten äger rum kl 11 den sista dagen på lägret (söndag) och tar ca 2 timmar. Om begränsningar gällande Covid-19 kvarstår kan konfirmationen i kyrkan komma att ske utan externa deltagare. Vi kommer att sända konfirmationen live så familj och släkt kan ta deltaga via Internet. 

Försäkringar
Ungdomarna MÅSTE vara medförsäkrad i er hemförsäkring. 

Covid-19 
Vi arbetar med att anpassa verksamheten för att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer och förhindra smittspridning. Vi förväntar oss att alla våra lägerdeltagare gör detsamma för att minska risken för smittspridning.

  • Vara fullt frisk när du kommer till lägerstart. Har du varit smittad av Covid-19 ska du ha varit frisk och symtomfri i minst 48 timmar.
  • Om lägret inte kan genomföras pga utökade restriktioner från myndigheterna erbjuds i första hand nya lägerdatum. I andra hand återbetalas deltagaravgiften.

Övrig information skickas löpande till de som har betalat avgiften.
Vi hälsar era barn varmt välkomna till underbara Leksands