Skip to content Skip to footer

Sportläger i Leksand
Sommaren 2022

Välkommen till Sveriges häftigaste sportläger för barn och ungdomar 8–15 år!

Leksand sports camp ligger endast tre timmar från Stockholm. Unga sportiga ledare tar hand om deltagarna dygnet runt. Våra reseledare följer med barnen med tåg från Stockholm, Göteborg och Malmö för de som väljer vår Pick-Up Service. Under kolloveckan ingår en utflykt till rovdjursparken i Orsa.

Sedan 2018 har vi haft över 3000 deltagare. I Leksand delar vi upp oss i små grupper om 8-10 deltagare, sprider ut oss på ett flertal planer och aktiviteter.

 

Vi har även sportkollo till Orsa!

Boende

Vi bor i 4-stjärnig hus med upp till 10 bäddar. Stugan har öppen planlösning med tre sovrum, kök, matplats, 2 toaletter, dusch och bastu.

Mat

Samtliga måltider äter vi på restaurang i närområdet. Både vid middag och lunch möts vi av en näringsriktig buffé som tillagats av lokala kockar. Här finns något för alla och har du matallergier/specialkost anger du det redan vid anmälan.

Aktivitet

Vi sätter aktiviteter i fokus vi gillar att röra på oss och det genomsyrar alla våra kollon. Efter frukost startar dagen med organiserade aktiviteter på Leksands stora idrottsanläggningsområde och efter lunch flyttar vi aktiviteterna till nedan beskrivna äventyrs- och vattenland.  Våra ledare anpassar dagarnas aktiviteter efter förmåga, ålder och väder med fokus på hälsa, gemenskap och rörelse. I Leksand har vi tillgång till en fantastisk äventyrspark med vattenland, höghöjdsbanor och gokart, fotbollsplaner, idrottsanläggningar och en vacker badstrand där vi har många av våra kvällsaktiviteter. Vi kommer även göra en utflykt och besöka rovdjursparken i Orsa.

Ledare

Våra ledare är utbildade och de flesta har RFs idrottsledarutbildning. Vi arbetar med små grupper om 10 personer och varje grupp har sin egen dedikerade ledare. Vid upphämtning i storstäderna har vi alltid ledare med på resan.

Är du över 18 år och intresserad av att bli ledare?
Läs mer och ansök här!

Värderingar – sportläger

Vi har nolltolerans mot mobbing alkohol, droger och tobak. Medtagna telefoner förvaras säkert under hela vistelsen. Samtal till och från lägret sker med lägertelefonerna

Priser och betalning

Deltagaravgift för hel vecka (7 dagar): 5 995 kr 

  • Sportaktiviteter på förmiddagarna
  • Aktiviteter på äventyrs- och vattenland eftermiddagarna
  • Organiserade kvällsaktiviteter
  • Ledare tar hand om barnen dygnet runt
  • Boende i moderna stugor
  • Nyttig mat i restaurangmiljö
  • Lägertröja

Avbeställning
Avbokning utan läkarintyg kan ske fyra veckor innan lägerstart, varpå man får tillbaka allt utom en administrations- och uppläggningskostnad på 2000 kr.

Avbeställningsskydd: 500 kr
Har man tecknat avbeställningsskydd får man tillbaka alla lägeravgifter oavsett skäl och utan behov av läkarintyg vid avbokning fyra veckor innan lägerstart. 

Pick-Up Service
Vill ni att vi hämtar och lämnar barnen från Stockholm, Göteborg eller Malmö? Då kan ni boka tåg eller bussresa med medföljande reseledare (tur&retur):

  • från Stockholm C: 1 000 kr
  • från Göteborg C: 1 500 kr (minsta antal barn 8 st) 
  • från Malmö C: 1 500 kr (minsta antal barn 8 st)

 

Program

Ankomstdagen

Från ca 10:00 avresa Malmö/Göteborg/Stockholm
15:00 Check in
16:30 Aktivitet
18:00 Middag
20:00 Kvällsaktivitet
22:00 Godnatt

Kollodagarna

07:30 Uppstigning
08:15 Frukost
09:30 Aktiviteter
12:30 Lunch
14:00 Leksand Sommarland
18:00 Middag
19:00 Kvällsaktiviteter
22:00 Godnatt

Avresedagen

07:30 Uppstigning
08:00 Frukost
08:45 Packa ihop stugan
10:00 Avslutningsaktivitet & Gruppfoto
12:30 Lunch
13:30 Upphämtning av barn & hemresa

Aktuella sportläger 2022

Leksand

27 Juni - 3 Juli

Leksand

8 Augusti - 14 Augusti