Sportkollo 2020 – Sveriges häftigaste sommarläger!

Välkommen till Sveriges modernaste, lyxigaste och mest omfattande sport läger för barn och ungdomar mellan 8–15 år. Här ser vi till att era barn gör annat än att spela tv-spel och hänga i gallerian i sommar när ni jobbar. Gokart, forsränning, baseboll, fotboll, hinderbanor på sjöar och högt uppe i träden osv. Boendet, maten och aktiviteterna är helt fantastiska och långt utöver de vanliga gamla alternativen. Här får de nyttig mat, god kamratskap och minst fyra timmar fysisk aktivitet i en underbar miljö. Barnen rör sig ca 20-30 km per dygn och mobiltelefonerna får de endast använda mellan kl 21-22 på kvällarna. Det här är KOLLO 2.0 och barnen älskar det. Välkomna till Leksand Sports Camp – vi sätter Sveriges barn i rörelse! 

Boka 4 dagar för 3500:-

Vecka 24/25

Vecka 26

Vecka 32

Vecka 33

Boka 7 dagar för 5995:-

Vecka 24/25

Vecka 26

Vecka 32

Vecka 33

Det här är Leksand Sports Camp Kollo 2020

 • Vi jobbar med små trygga barngrupper (8-10 barn) som grupperas efter ålder och kön. Vänner bor tillsammans om de vill.
 • En barngrupp per stuga: Alla stugor har tre sovrum, två wc och en dusch.

 • En utvald ledare per barngrupp (8-10 barn): Kvinnliga ledare för flickor och manliga för pojkar.

 • Ledarna är unga och sportiga (18-20 år): En förutsättning för att kunna hålla det höga tempo barnen kräver. Se på bilderna så förstår ni.

 • Begränsad telefontid (kl 21-22): Övrig tid är telefonerna inlåsta och vi umgås med varandra i stället. 

 • Vi hämtar och lämnar barnen på Stockholms, Malmös och Göteborgs C.

 • Stort utbud sporter och aktiviteter: Vi erbjuder ett mycket omfattande aktivitetsprogram som saknar motstycke i Sverige. Exempel: Gokart, Forsränning, Lazer-Tag, Höghöjdsklättring, Hinderbanor på vatten och land, Fotboll, Brännboll, Dans, Yoga, Friidrott, Skytte, Vattenrutschbanor, Jump Park, BMX mm.

 • Nyttig hälsoprofilerad buffémat: Här äter barnen nyttig buffémat på restaurang, dvs på samma villkor som vi själva vill ha det. 

  OBS: Vi erbjuder upp till tre organiserade aktiviteter på förmiddagen och tre under eftermiddagen. Vi släpper alltså inte barnen fritt som yra höns på sommarland för att köpa godis och bara åka karusell. Våra ledare anpassar dagarnas aktiviteter efter förmåga, ålder och väder med fokus på hälsa, gemenskap och rörelse.

Referenser

Otroligt proffsigt läger! Vi var med på Leksand Sport Camp sommaren 2018 och vi är otroligt överraskade! Bra information till deltagarna, bra ledare, aktiviteter samt helhetsintrycket av vistelsen. Detta kom både från föräldrar samt ungdomarna som deltog. Detta blev en plats för ungdomarna att växa!
Sofie Schwertner
Verksamhetsansvarig Fryshuset
Jag vill å hela IOGT-NTO:röreslsens vägnar tacka för en fantastisk helg i Leksand. Vi alla är supernöjda och tacksamma och givetvis vill vi fortsätta samarbetet även nästa år. Men då med en ännu större grupp.
Marie Hillner
Verksamhetsutvecklare IOGT-NTO
Vilka kanondagar vi hade hos er!!!!!!!!!!! ALLT var tipp topp!!!! Boende, upplägget, maten, personalen, servicen, vädret, sommarland, ja ALLT var sjuuuuuuuuuuukt bra!!!! Vi startade upp träningarna igen igår och det första killarna sa va: Kan vi åka till Leksand nästa år också??? Även alla föräldrar var lyriska!!!!! Så än en gång, stort STORT tack för allt!!! Vi kommer gärna tillbaka nästa år och då tar jag även med mig mitt andra lag.
Jimmy Petrini
Huvudtränare AIK P06 U
Vi är så glada att Leksand Sports Camp och deras sponsorer valt att stödja Childhood och barns rätt till en kärleksfull och trygg barndom fri från våld och övergrepp. Vi har fått många fina vitsord från de organisationer som vi stöttar och som haft förmånen att delta i Leksand Sports Camps lägerverksamhet.
Ellika Mårtensson
Affärsansvarig WORLD CHILDHOOD FOUNDATION

Som vanliga läger fast maximalt av allt

Boende på Leksand Strand

Njut av boende i en 4-stjärnig stugby med en komfort som knappast kan jämföras med klassiska lägeralternativ i denna prisklass. Eget kök, badrum, WIFI, parkering mm.

Cup eller träningstider

Egna träningstider för upp till två aktiviteter per dag (i mån om plats och tillgänglighet). Var ute i god tid. Kontakta oss så hjälper vi er med planeringen.

God och nyttig restaurangmat

Helpension; Frukost, lunch, mellanmål och middag från Mat vid Siljan ingår under hela vistelsen.

Organiserade aktiviteter

Ta del av organiserade kvällsaktiviteter på Leksand Strand Resort som disco, fem-kamp, minigolf m.m.

Fritt inträde till Leksand Sommarland

Tillgång till Leksand Sommarland med ca 50 aktiviteter som vattenland, gokart, lazer tag, klätterväggar, fem-kamp och mycket mer.

Utbildad personal dygnet runt

Vi tar hand om era barn dygnet runt.

Preliminärt program

Första dygnet för standardläger

08–16: Resa med tåg, buss eller egen bil: Föräldrar kan lämna barnen på Stockholms, Göteborgs och Malmö Central (SJ) där vår personal tar emot och prickar av barnen. Barn som åker på andra tider eller från andra orter kan meddela oss vilken tid de anländer till Leksand station så hämtar vi upp dem där. De som kommer med egen bil lämnar barnen på Leksand Strands reception där vi samlar ihop alla barn.

OBS: Medtag matsäck under färden. Lägrets första måltid är MIDDAGEN kl 18.00.

16–18: Inskrivning: Leksand Strand. Barnen prickas av och packar upp sin packning i sina stugor. 

18–19: Middag: OBS: Lägrets första mål mat. Leksand Strand. God och nyttig mat tillagad och serverad i restaurangmiljö. Information om lägret.

20–21: Kvällsaktiviteter: Leksand Strand. Kul med kompisarna med minigolf, bad, volleyboll mm.

22–07: God natt: Leksand Strand. Tryggt boende, små grupper i bevakad stugby. 

Dag 2–5 (kort/långvecka)

08–09: Uppstigning: Leksand Strand. väckning, förberedelser, gruppvis förflyttning till frukost.

09–10: Frukost: Leksand Strand. God och nyttig mat tillagad och serverad i restaurangmiljö. 

1012: Förmiddagsaktivitet: Leksands IP: Tid för träning på eller annan organiserad gruppaktivitet.

12–13: Lunch: God och nyttig mat tillagad och serverad i restaurangmiljö.

1417: Sommarland: Mellanmål, bad och ett utvalda aktiviteter på Leksand Sommarland, tex. Gokart.

18–19: Middag: Leksand Strand. God och nyttig mat tillagad och serverad i restaurangmiljö.

19–21: Kvällsaktiviteter: Leksand Strand. Kul med kompisarna med minigolf, bad, volleyboll mm.

22–07: God natt: Leksand Strand. Tryggt boende, små grupper i bevakad stugby. 

Sista dygnet/dagen

08–09: Uppstigning: Leksand Strand. väckning, förberedelser, gruppvis förflyttning till frukost.

09–10: Frukost: Leksand Strand. God och nyttig mat tillagad och serverad i restaurangmiljö.

10–12: Förmiddagsaktivitet: Packa, städa, tid för träning eller annan organiserad gruppaktivitet.

12–13: Lunch: God och nyttig mat tillagad och serverad i restaurangmiljö.

13–18: Hemresa med tåg, buss eller egen bil: Föräldrar kan hämta barnen på Stockholms, Göteborgs och Malmö Central där vår personal lämnar och prickar av barnen. Föräldrar måste var där i god tid! Barn som åker till andra orter kan meddela oss vilken tid de som de ska åka från Leksand station så lämnar vi upp dem där i god tid. De som kommer med egen bil kan hämta barnen på Leksand Strand efter kl 13.00, om inget annat meddelats.  

Trygga och moderna stugor – när barnens bästa går före allt

Barnens stugor har tre sovrum, åtta ordinarie bäddar och två extra bäddar i vissa stugor. Det finns två toaletter, en på nedre plan och en på övre plan. Badrum med dusch. Stugan har öppen planlösning med kombinerad köksavdelning med matbord och soffa. 

Övrig information

 • Varje stuga rymmer i snitt åtta barn. Kompisar kan välja att bo tillsammans.
 • Pojkar och flickor får inte sova i samma stugor.
 • Barn under 10 år är välkomna om de kan sova utan föräldrar eller bor i egen stuga med sina föräldrar. 
 • Populära aktiviteter fördelas så jämt vi kan mellan barnen.
 • Varje lägervecka kontaktar föräldrar oss för att se till att deras barn ska få köpa godis och läsk varje dag och gärna utan begränsningar. Det är dock inte förenligt med vår verksamhet. Vill barnen köpa godis, läsk eller annat mindre nödvändigt får de ta med egna pengar, men vi tillåter bara ett fåtal godisköp per vecka av profil- och hälsoskäl. Max 30 kr per tillfälle. Det finns andra läger som saknar begränsningar av snabba kolhydrater som då kanske passar deras barn bättre. Vi vänder oss främst till föräldrar som stöttar en nyttigare livsstil för deras barn. 
  Tänk på att vi inte kan ta ansvar för för barnens tillhörigheter. Blir något stulet gör vi polisanmälan, men ersätter inget.
 • Varje station/aktivitet har minst en utbildad vuxen ledare på plats. 
 • Gruppledare ser till att barnen hämtas och lämnas i utsatt tid, till och från alla stationer/aktiviteter. De ansvarar för att hålla ihop gruppen under hela dagen och hjälper ansvariga ledare under aktiviteterna.
 • Nattpersonal ser till att barnen sover mellan 22-07.
 • Barnen får inte lämna gruppen utan ledarens tillåtelse.
 • Förbud gäller alla typer av tobak-, droger- och alkohol samt mobbning, kränkningar och övergrepp. Överträdelser medför omedelbar avstängning.
 • Mobilförbud gäller dygnet runt förutom mellan 21–22. Här umgås vi på traditionellt sätt. Föräldrar kan alltid nå ledare som har mobiltelefoner på sig av säkerhetsskäl. 
 • Med 150 000 besökare varje sommar är säkerhet och barnens trygghet högt prioriterat.
 • Vi har över 100 anställda i stugbyn och på sommarland som hjälper till med boende och alla aktiviteter.
 • Minst en vuxen lägerledare för varje grupp om 8–10 barn, beroende ålder och aktivitet.
 • Det finns sjukvårdare på plats och ett stort sjukhus i närheten om olyckan är framme.

SJ HÄMTAR OCH LÄMNAR

  Våra reseledare följer med från Stockholms-, Göteborgs- och Malmös tågcentral (SJ) på utsatta tider. Tågbiljetter kan beställas i anslutning med intresseanmälan. Pris från 200 kr per tur. OBS: Gäller endast helveckor. Barn som åker kortvecka får en bemannad resa. Undantag kan göras vid större antal. Barn som åker på andra tider eller från andra orter kan meddela oss vilken tid de anländer till Leksand station så hämtar vi upp dem där. Tänk på att barnen bör vara i Leksand senast kl 18. Barn som kommer tidigare samlas i stugbyn där de får spela minigolf mm tills alla har kommit. Tänk på att skicka med fickpengar om barnen väljer ett tidigt tåg. Första mål mat den första dagen serveras kl 18.00.

Packlista

  Det här behöver ni ta med er

  • Träningsoverall, tröjor, shorts, skor anpassade för blött gräs, strumpor. (OBS! Flera ombyten, det är skönt att byta)
  • Vattenflaska
  • Regnkläder
  • Extra ombyten vid regnigt väder
  • Gympa/fritidsskor
  • Fritidskläder som t-shirts, shorts, byxor, varmare tröja, jacka, kepa
  • Underkläder (går också åt flera vid blöt väderlek)
  • Pyjamas
  • Toalettsaker som tandborste, tandkräm, tvål, schampo, solskydd, skavsårsplåster, myggmedel
  • Medicin om du behöver för allergi eller liknande
  • Badkläder & badhandduk (glöm inte det, här badar vi mycket)
  • Sängkläder: Ta med egna sängkläder.
  • Ryggsäck/mindre väska för att hålla ordning på kläder och prylar vid träningar. (Det är många deltagare på plats och här gäller det att hålla koll på sina saker!)
  • Solkräm & myggmedel ev mediciner eller reservglasögon

  OBS! Ta inte med några värdesaker – lämna dem hemma. Blir något stulet gör vi polisanmälan, men ersätter inget.

  Frivilligt att ta med

  • Gosedjur
  • Inneskor/tofflor om du vill
  • Kortlek, spel, bok eller annan förströelse
  • Mobiltelefon och annan teknik får endast användas i stugan där de bor på utsatta tider (21.00-22.00). Övrig tid är de utomhus och umgås på traditionellt sätt.
  • Ev lite fickpengar (alla måltider ingår).

  Tips
  Låt barnet packa själv med föräldrars hjälp. Då vet man var allt finns och VAD som finns. Packa gärna i packpåsar. Ex. kan strumpor och underkläder ligga i en påse, varma kläder i en, regnkläder i en, diskhandduk i en, badgrejor i en osv. Då har man ordning i väskan Packa gärna i en lite för stor väska. Det är alltid svårare att packa ner använda kläder när man ska hem. När det gäller skor och stövlar är det viktigt att man provar dem i god tid. Regnkläder är viktigt att de verkligen tål regn och mycket regn! På läger kan man inte gå inomhus och torka kläder så därför är det viktigt att undvika att bli blöt. Galon är det absolut bästa för barn, helt vattentätt och tål lek och bus bra. Många "funktionsmaterial" fungerar mest för en regnskur.