Genom samarbete med näringsliv och intressegrupper skapar vi bättre förutsättningar för barnen och vår gemensamma framtid.

Stötta vår verksamhet så stöttar vi er!

Bildspelet visar exempel på hur vi samarbetar med kommuner och näringsliv. Bilderna på alla glada barn är en tävling om en gratisresa för 16 barn i en vecka, helt finansierad av Triumf Glass. Vi är öppna för alla typer av samarbeten med företag som vill vara med och skapa bättre förutsättningar för alla barn i Sverige. Vi må vara lokalt förankrade men vår målsättning är rikstäckande. Alla barn i Sverige ska ha rätt till en nyttig, trygg och aktiv sommar. Direktförbindelser med tåg och buss erbjuds varje dag mellan Stockholm och Leksand. Vi hämtar och lämnar barnen efter överenskommelse. Välkommen med ert bidrag.

Leksand Sports Camp erbjuder inkluderande lägerkoncept för alla barn i Sverige, oavsett ekonomiska, fysiska eller psykiska förutsättningar. Med ett stort utbud av roliga aktiviteter stimulerar vi barnens intresse att stärka sin självbild, äta bättre mat och välja en mer aktiv livsstil. Samtidigt vill vi skapa förutsättningar för barn i socioekonomiskt svaga områden med starkt reducerade priser.

Ni kan stötta oss genom att reducera priserna för valfria barn och ungdomsgrupper och marknadsföra insatsen. Ni kan sponsra det lokala fotbollslaget med 15 000 kr, vilket ger 10 personer fritt deltagande i vår fotbollscup den 26–27 juni osv. Ni kan arrangera sport och äventyrshelger för barn och barnfamiljer där ni sponsrar med helt eller delvis reducerade avgifter. Som motprestation kan ni få omfattande marknadsföring i media, exponering i våra nyhetsbrev, på våra hemsidor samt på skyltar i vår "OS by" som besöks av ca 150 000 personer varje sommar, främst barn och barnfamiljer.

Dessa företag och organisationer reducerar priserna för barnens deltagande:

Genom samarbete med näringslivet och intressegrupper har vi lyckats sänka den grundläggande lägeravgiften med 50–75 %. Med er hjälp kan vi få ännu fler barn och ungdomar att få en trygg och konstruktiv sommar när de vuxna på på sina arbeten.

– Leksands kommun och Leksand Resort reducerar priserna med 50 %, dvs från 1500 kr till 750 kr per dygn och barn

– Svenska kyrkan och Västerås stift reducerar priset med ytterligare 50 %, dvs från 750 kr till 375 kr per dygn och barn som konfirmerar sig under lägerveckorna.

– Triumf Glass har betalat deltagaravgifterna för 16 barn under sex dygn, motsvarande ett totalbelopp på 72 000 kr.

– Childhood söker sponsorer som vill ge ensamstående mammor med starkt begränsade resurser möjlighet att kunna skicka sina barn till Leksand Sports Camp. Varje grupp består av åtta barn och vistelsen är tre dygn. Barnen blandas med andra barn och deras namn blir inte offentliggjorda. En hel grupp kostar 18.000 kr. Sponsorn kan även få sitt bolag presenterat på våra hemsidor och i sociala medier. 

Ordinarie pris 1500 kr per dygn
100%
Subventioner från Leksands kommun och näringsliv
50%
Kvar att subventionera för fritt deltagande
25%

Visste du att 25 % av alla barn i Sverige under 10 år och 50 % av alla personer i Sverige över 16 år är överviktiga eller lider av fetma. Det är en ökning med 100 % på bara 10 år.

Källa: Livsmedelsverket (2017)

Statistik visar tydligt att fetma och övervikt ofta leder till utanförskap, psykisk ohälsa och följdsjukdomar som diabetes, hjärtproblem osv. Parallellt med att barnen blir allt mer stillasittande framför datorn har antalet idrottslektioner i skolan minskat, i många fall ner till en timme aktivitet per vecka. Resultaten är förödande.
Källa: Folkhälsorapporten (2017)

Övervikt och fetma är betydligt vanligare i områden med låg köpkraft. Nya rapporter visar att närmare 1,5 miljoner svenskar är eller riskerar att hamna inom EU:s gräns för fattigdom. Många av dem är barn.
Källa: SCB

Guldsponsorer

Reducerar barns avgifter
med 100 000 kr eller mer.

Silversponsorer

Reducerar barns avgifter
med 50 000 kr eller mer.

Bronssponsorer

Reducerar barns avgifter
med 25 000 kr eller mer.

Kontakta oss om ni vill hjälpa till på något sätt!

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig så fort som möjligt med ett förslag.