Genom samarbete med näringsliv och intressegrupper skapar vi bättre förutsättningar för barnen och vår gemensamma framtid.

Vi tar socialt ansvar (CSR)

Vi tar socialt ansvar för barns hälsa genom att stötta verksamheter som satsar på framförallt ungdomar. Genom samarbete med näringslivet och intressegrupper har vi lyckats sänka den grundläggande lägeravgiften med 50–75 %. Med er hjälp kan vi få ännu fler barn och ungdomar att få en trygg och konstruktiv sommar när de vuxna på på sina arbeten.

Vi är öppna för alla typer av samarbeten med företag som vill vara med och skapa bättre förutsättningar för barns hälsa i Sverige. Vi må vara lokalt förankrade men vår målsättning är rikstäckande. Alla barn i Sverige ska ha rätt till en nyttig, trygg och aktiv sommar. Direktförbindelser med tåg och buss erbjuds varje dag mellan Stockholm och Leksand. Vi hämtar och lämnar barnen efter överenskommelse.

Tack vare våra sponsorer kan vi erbjuda en grundfinansiering på minst 50%

– Leksands kommun och näringsliv reducerar priserna med 50 %, dvs från 1500 kr till 750 kr per dygn och barn

– Svenska kyrkan och Västerås stift reducerar priset med ytterligare 50 %, dvs från 750 kr till 375 kr per dygn och barn som konfirmerar sig under lägerveckorna.

Barnens hälsa

Visste du att 25 % av alla barn under 10 år och 50 % av alla personer i Sverige över 16 år är överviktiga eller lider av fetma. Det är en ökning med 100 % på bara 10 år.
Källa: Livsmedelsverket (2017)

Statistik visar tydligt att fetma och övervikt ofta leder till utanförskap, psykisk ohälsa och följdsjukdomar som diabetes, hjärtproblem osv. Parallellt med att barnen blir allt mer stillasittande framför datorn har antalet idrottslektioner i skolan minskat, i många fall ner till en timme aktivitet per vecka. Resultaten är förödande.
Källa: Folkhälsorapporten (2017)

Övervikt och fetma är betydligt vanligare i områden med låg köpkraft. Nya rapporter visar att närmare 1,5 miljoner svenskar är eller riskerar att hamna inom EU:s gräns för fattigdom. Många av dem är barn.
Källa: SCB

Så här kan ni ta socialt ansvar (CSR)

1. Arrangera en äventyrsdag för kunder, leverantörer och personal
2. Stötta er personal och deras familjer!
3. Stötta barn från välgörenhetsorganisationer!

1. Arrangera en äventyrsdag för kunder, leverantörer och personal

Ni väljer datum, några roliga aktiviteter, eventuella villkor (tex handla för XXX kr eller provkör en bil) och skickar inbjudan så tar vi hand om boende, mat och aktiviteter.

 

Så här enkelt är det att skapa en företagsprofilerad äventyrsdag eller helg som passar er behov.

1. Klicka på intresseanmälan och fyll i de aktiviteter ni är intresserade av
2. Vi skapar en anpassad sida för ert företag, skola eller förening med möjlighet att anmäla intresse, se exempel här >>>
3. Ni bjuder in era medlemmar, elever eller personal
4. Betala mot faktura eller låt var och en betala för sig med betalkort eller Swish

 

Marknadsför ni detta som ett hälsotema och bjuder in barnfamiljer så får även ni ta del av grundfinansieringen på 50%. Kontakta oss för mer information.

2. Stötta er personal och deras familjer

Ni vet väl att ni kan ge er personal skattefria friskvårdsbidrag för upp till 5.000 kr per år (som får värdet av 10.000 kr hos oss, tack vare vår grundfinansiering). Det ger innehavaren en veckas vistelse hos oss och upp till 40 timmar av hälsofrämjande aktiviteter.

Exempel: Ni erbjuder er personal möjligheten att köpa klippkort hos oss för 5.000 kr, vilket ger innehavaren 7 dagars vistelse till ett värde av 10.000 kr.

Dessutom får medföljande familjemedlemmar 50% rabatt på sin vistelse.

Kontakta oss för mer information.

3. Stötta barn från välgörenhetsorganisationer

Genom att samarbeta med oss som redan har en grundfinansiering på 50% kan ni fördubbla värdet på er insats.

Vi samarbetar med bl.a.
– Childhood Foundation
– Barn till ensamma mammor
– Fryshuset
– Barnrättsbyrån
– IOGT-NTO

Exempel på samarbete

Ni betalar 100 tkr (vi dubblar värdet till 200 tkr)

– Tillsammans ger vi 40 barn från anslutna organisationer kostnadsfria vistelser under tre dygn (eller 20 barn under en vecka), ni väljer!

– Er logotyp exponeras på lägertröjor och skyltar i området som har 150.000 besökare per år.

– Ni får bred exponering i traditionella och sociala medier hos mediapartners som Metro och Expressen

Referenser

Jag vill å hela IOGT-NTO:röreslsens vägnar tacka för en fantastisk helg i Leksand. Vi alla är supernöjda och tacksamma och givetvis vill vi fortsätta samarbetet även nästa år. Men då med en ännu större grupp.
Marie Hillner
Verksamhetsutvecklare IOGT-NTO
Otroligt proffsigt läger! Vi var med på Leksand Sport Camp sommaren 2018 och vi är otroligt överraskade! Bra information till deltagarna, bra ledare, aktiviteter samt helhetsintrycket av vistelsen. Detta kom både från föräldrar samt ungdomarna som deltog. Detta blev en plats för ungdomarna att växa!
Sofie Schwertner
Verksamhetsansvarig Fryshuset
För många timmar framför skärmen och för lite motion – svenska barn är mer stillasittande än någonsin. – Jag tror att problemet kommer att växa. Konkurrensen inom stillasittande aktiviteter kommer bara att öka och det kräver att föräldrar tar ansvar, säger Claude Marcus.
Claude Marcus
Professor på Karolinska Institutet

Kontakta oss om ni vill ha mer information

Fyll i formuläret så kontaktar vi er snarast möjligt