Företagskollo för personalens barn stärker varumärket

Är ni ett företag eller en organisation som anser er attraktiva på marknaden, som tar hand om era anställda och jobbar aktivt med csr-frågor? Anser ni er vara ledande och vill ses som en ansvarstagande och trygg samarbetspartner? Visa upp det genom att arrangera ett företagskollo hos Leksand Sports Camp, Sveriges modernaste sport- och äventyrsanläggning för barn och unga mellan 8–15 år.

För att alla ska få möjlighet till en hälsosam livsstil måste företagen kliva in och ta sitt ansvar. Folkhälsans nedåtgående trend påverkar oss alla och nu har just ditt företag möjlighet att visa att ni tar ett ansvar för att vända trenden. Företagskollo passar medvetna företag och organisationer som vill förbättra både omsättning och attraktionskraft.

LÖSER DET KNEPIGA LIVSPUSSLET

Barn är lediga från skolan i snitt 16 veckor och föräldrarna fyra veckor per år. Under de skollovsveckor föräldrarna behöver jobba är det inte alltid lätt att få ihop det. Vad gör barnen då, vem tar hand om dem och ser till att de har en rolig och utvecklande ledighet? Det är en del av livspusslet som alldeles för ofta ger föräldrar en känsla av otillräcklighet och dåligt samvete. Som företagsledare kan du hjälpa till att lösa pusslet. Att till exempel erbjuda att alla som jobbar på sportlovet får skicka sina barn på sportlovskollo som företaget bekostar eller genom ett bruttolöneavdrag kan öka företagets produktion och omsättning.

– När föräldrarna vet att barnen har det bra kan de fokusera och känna ro på arbetstid, vilket ökar företagets produktivitet liksom personalens och barnens välmående, säger Björn Strand, VD Leksand Sports Camp.

MINNEN FÖR LIVET SKAPAS PÅ KOLLO

Ett företagskollo skapar förvisso lönsamhet för det arrangerande företaget och dess personal. Men det huvudsakliga syftet är att skapa möjlighet till en hälsosam livsstil för alla barn och unga. Att ge varje ung individ möjlighet till äventyrslust, nyfikenhet och gemenskap. Att ge varje ung individ möjlighet till härliga minnen för livet. På Leksand Sports Camp finns engagerad personal, modernt och tryggt boende, hälsoprofilerad buffémat, över 30 olika aktiviteter och möjlighet att skräddarsy upplägg utefter behov.

 – Som företagsledare kan ni skräddarsy ert företagskollo efter era förutsättningar eller samarbeta med oss för att kunna ge kollobiljetter till familjer som ni anser behöver det som mest, berättar Björn.

Att som företag visa medvetenhet och ansvarstagande för personal, miljö och folkhälsa genererar lojala kunder och partners som känner trygghet i att de gör en bra investering hos er.

VISA UPP ATT DU SOM FÖRETAG TAR ANSVAR

Tillsammans kan vi göra enorm skillnad för barn och ungas fysiska och psykiska hälsa. Och skapa värde för ditt företag eller organisation som leverantör, partner och arbetsgivare. Aktörer som Leksands Knäckebröd, Fryshuset, Svenska Kyrkan, Childhood, AIK, IK Brage och Triumf Glass har redan upptäckt fördelarna med företagskollo, vill du bli en av dem?

Fakta om barnens hälsa!

Visste du att 25 % av alla barn under 10 år och 50 % av alla personer i Sverige över 16 år är överviktiga eller lider av fetma. Det är en ökning med 100 % på bara 10 år.
Källa: Livsmedelsverket (2017)

Statistik visar tydligt att fetma och övervikt ofta leder till utanförskap, psykisk ohälsa och följdsjukdomar som diabetes, hjärtproblem osv. Parallellt med att barnen blir allt mer stillasittande framför datorn har antalet idrottslektioner i skolan minskat, i många fall ner till en timme aktivitet per vecka. Resultaten är förödande.
Källa: Folkhälsorapporten (2017)

Övervikt och fetma är betydligt vanligare i områden med låg köpkraft. Nya rapporter visar att närmare 1,5 miljoner svenskar är eller riskerar att hamna inom EU:s gräns för fattigdom. Många av dem är barn.
Källa: SCB

 

Vi subventionerar deltagaravgifter för barn med begränsade ekonomiska resurser

Vi samarbetar med flera organisationer som hjälper ekonomiskt utsatta barn. Samarbetet bygger på att Leksand Sports Camp ger sponsorer marknadsföring mot att de i sin tur subventionerar barns deltagande till motsvarande belopp eller mer. Exempel: Leksands Knäckebröd sponsrar barn till ensamma mammor med 30 kollobiljetter och ett besök på bageriet.

Otroligt proffsigt läger! Vi var med på Leksand Sport Camp sommaren 2018 och vi är otroligt överraskade! Bra information till deltagarna, bra ledare, aktiviteter samt helhetsintrycket av vistelsen. Detta kom både från föräldrar samt ungdomarna som deltog. Detta blev en plats för ungdomarna att växa!
Sofie Schwertner
Verksamhetsansvarig Fryshuset

Kontakta oss om ni vill ha mer information

Fyll i formuläret så kontaktar vi er snarast möjligt