Leksands kommun tecknar avtal med Leksand Sport Camp

Ett multisportläger för barn och ungdomar vid Siljan strand? Det är Leksand kommuns ambition tillsammans med Leksand Sports Camp.

Leksands Sports Camp är en form av lägerverksamhet. 80 olika aktiviteter, sommarland och boende i stugby. Barn 10-15 år är målgrupppen i samarbetet.

Idén kom Robert Tamm, VD på Mat vid Siljan på för ett par år sedan. Björn Strand tog vid och fortsatte att utveckla idén.

Man samarbetar med flera lokala idrottsföreningar för att locka till sig ledare som är kunniga inom en idrott till exempel.

Nu har man skrivit ett långsiktigt avtal med Leksand kommun och Leksand Resort AB. Syftet är att förbättra barn och ungdomars hälsa samtidigt som man skapar arbetstillfällen och ökade intäkter till Leksands förenings- och näringsliv.

Man har också bestämt att öka chanserna för att alla barn ska kunna vara med. Man delar ut värdecheckar och stipendium i samarbete med företag som vill hjälpa barn till en aktivare fritid.

– Tillsammans kan vi erbjuda en av Sveriges mest kompletta destinationer för sport- och fritidsaktiviteter, säger Åke Sjöberg, samhällsutvecklingschef på Leksands kommun i ett pressmeddelande.

https://www.dt.se/artikel/dalarna/leksand/leksands-kommun-tecknar-avtal-med-leksand-sport-camp

 

 

Write a post